Meistä

Ryynänen Consulting OÜ vuonna 2010 perustettu täyden palvelun konsultointi- ja tilitoimisto. 

Olemme auttaneet kymmeniä suomalaisasiakkaita etabloitumaan Viron markkinoille. Meillä on noin 500 kansainvälistä kirjanpitoasiakasta.

Viro on maantieteelisesti ja kulttuurisesti lähellä Suomea, mutta siltikin Virossa monet asiat ja käytännöt ovat täysin eri tavalla kuin Suomessa. Sen vuoksi on tärkeää, että kysyt neuvoa ammattilaisilta, jotka tuntevat maan hyvin.

Yrityksen tavoite:

Emme varmasti ole markkinoiden halvin yhtiö, mutta se ei ole myöskään meidän tavoite.

Meidän tavoite on tarjota korkealaatuista palvelua, jotta asiakassuhde pysyisi pitkäikäisenä.

Yrityksen missio:

Ydinliiketoimintaamme kuuluvat yritysten perustaminen Viroon ja valmisyhtiöiden myynti, kirjanpito, alihankkijoiden etsiminen Virosta ja Balttiasta.

Yhtiöllämme on Creditinfo Eesti AS:n myöntämä AA-luottoluokitus ja Bisnode:n myöntämä AAA-luottoluokitus, mikä kertoo siitä, että yrityksemme toiminta on luotettavaa ja pitkäjänteistä. Tähän saavutukseen yltää vain 3,8% kaikista virolaisyrityksistä.

Olemme Veronmaksajain Keskusliitto Ry:n jäsen ja myöskin Viron Veronmaksjain Liiton jäsen (MTÜ Eesti Maksumaksjate Liit). Tämä takaa sen, että saamme koko ajan ajankohtaista tietoa lakimuutoksista ja uusista säädöksistä. Olemme myöskin Suomalais-eestiläinen kauppakamarin eli FECC:in jäsen. Olemme Viron keskuskauppakamarin jäsen. Tämä pitää meidät hyvin ajantasalla siinä, mitä tapahtuu Viron talouselämässä.

Tiimimme:

Ville Ryynänen Tegevjuht
Ville Ryynänen
Toimitusjohtaja, osakas

”Johda pientä yritystä samalla logiikalla, kuin pörssiyhtiötä, ja menestys on taattu.”

Olen suomalainen, mutta olen asunut Virossa jo vuodesta 1993 lähtien. Olen valmistut Tarton yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2004 ja sen jälkeen olen toiminut Tallinnassa eri yhtiöiden johtotehtävissä. Olen ollut vastuutehtävissä pienissä ”hikipajoissa” ja myöskin globaalissa pörssiyhtiössä. Tämä takaa sen, että ymmärrän hyvin erilaisten yritysten tarpeet. Puhun suomea, viroa, englantia ja venäjää ja minulla on virolainen vaimo.

Edellämainituista syistä tunnen virolaisen yrityskulttuurin erittäin hyvin ja osaan lukea paikallisia asioita ”rivien välistä”. Päätinkin perustaa konsultointiyrityksen, jonka tavoitteena on auttaa Virossa jo olevia suomalaisyrityksiä ja autttaa uusia yrityksiä etabloitumaan Viroon.

Olen erikoistunut myymään valmisyhtiötä, kirjanpitoon, yritystoiminnan konsultoimiseen ja alihankkijoiden etsimiseen.

EST +372 5646 4458

FIN +358 40 1890 710

Ilkka Leinonen Market-specialist
Ilkka Leinonen
Markkina-asiantuntija

Ilkka on asunut Virossa jo vuodesta 1993 lähtien ja tuntee maan markkinat ja tavat todella hyvin. Ilkka on erikoistunut alihankintaselvityksien – ja analyysien tekemiseen. Hän auttaa myös monissa asiamiestehtävissä, esim buukkaa tapaamisen ministeriöön ja hoitaa Viron lupamenettelyitä. Ilkka on käynyt lisäkoulutuksessa USA:ssa ja puhuu suomea, viroa ja englantia.

Lyyli Hellamaa Raamatupidaja
Lüüli Hellamaa
Kirjanpitäjä

Lüülillä on pitkäaikainen kokemus kirjanpitäjänä. Hän on ollut 15 v pääkirjanpitäjänä PK-yrityksissä, 8 v business controllerina kansainvälisessä yhtiössä. Hän käynyt monilla kursseilla, mm kirjanpito-, budjetointi ja controllingkursseilla. Hänellä on myös korkealuokkainen vero-osaaminen.

IMG_4650 ver3
Vivika A. Palu
Kirjanpitäjä

Vivikalla on pitkä kokemus kirjanpitäjänä. Hän on ollut 10 vuotta pääkirjanpitäjänä CV Keskuksessa, jossa hän teki koko Baltian konsernitilinpäätökset Lontoon pörssissä noteeratulle emoyhtiölle. Sitä ennen Vivika työskenteli 3 vuotta kirjanpitäjänä Leinonen Groupissa.

Pitkän uransa aikana Vivika on tehnyt yhteistyötä monien kansainvälisesti tunnettujen tilintarkastusyhtiöiden kanssa, kuten KPMG, Rödl & Partner ja hän on myöskin toiminut monien pienempien tilintarkastusyhtiöiden kanssa.

Hän on käynyt monissa kirjanpitoon liittyvissä koulutuksissa ja opiskellut Euroülikoolissa. Vivika puhuu viroa, suomea, englantia ja venäjää.

Katja Veinstein Raamatupidaja
Katja Kaarna
Kirjanpitäjä

Katja on erittäin kokenut kirjanpitäjä ja on aiemmin työskennellyt kirjanpitäjänä Hedman Partnersissa. Hän on opiskellut kirjanpitoa Tallinnan talouskoulussa. Katja puhuu venäjää, viroa, englantia ja hieman ranskaa ja suomea.

Anette
Anette Õuemets
Kirjanpitäjä

Anette hoitaa ammattimaisesti pienyritysten kirjanpitoa. Hän on aikaisemmin työskennellyt ison kiinteistöyhtiön kirjanpitäjänä. Hän on valmistunut Tallinnan talouskoulusta kirjanpitäjäksi. Anette puhuu viroa ja englantia.

79defb212f06f53a68b51292ba9a9c1a141e7257acb53d9aa87ee73f2fbbfb75 copy 2
Marika Jäädmaa
Kirjanpitäjä

Marika on toiminut kirjanpitäjänä vuodesta 1997 lähtien. Hän on aikaisemmin työskennellyt talousjohtajana Suomessa toimivassa isossa rakennusliikkeessä. Marika puhuu viroa, suomea, englantia ja venäjää.

Lilli Ryynänen Sekretär
Lilli Ryynänen
Sihteeri

Hän hoitaa yhtiösi paperit kuntoon, tekee käännöstyöt, tilaa laivaliput ja vuokraa vaikka majoituksen. Lilli puhuu viroa, venäjää, englantia ja suomea. Hän myös suunnittelee yrityksille logoja ja vastaa kokonaisvaltaisesti yritysilmeen luomisesta. Hän auttaa tuotteittesi tullaamisessa, jos ne tulevat EU:n ulkopuolelta. Hän myös neuvoo, miten yrityksesi saa EORI-numeron (Economic Operators Registration and Identification number).