Yksityishenkilön osoitepalvelu Viroon ja Viron ID-kortti

Tarjoamme osoitepalvelua myös yksityishenkilöille, jotka eivät ole vielä hankkineet vakituista asuinpaikkaa Virosta.

Yksityishenkilön osoitepalvelu ja virallinen osoite Virosta auttavat yksityishenkilöä mm. avaamaan Viroon oman henkilökohtaisen pankkitilin, saamaan virolaisen sosiaaliturvatunnuksen (Viron henkilötunnus) ja Viro ID-kortin eli Viron henkilökortin, jonka avulla voi hoitaa lähes kaikki omat ja yrityksen asiat sähköisesti verkossa mistä päin maailmaa tahansa.

Viron postiosoitteen ja Viron henkilökortin saaminen edellyttää vuokrasopimuksen laatimista kanssamme. Vähimmäisaika sopimukselle on 6 kk.

Yksityishenkilö voi ilmoittaa tämän osoitteen myös esimerkiksi Suomen maistraattiin, kun hän tekee ilmoituksen ulkomaille muutosta ja mahdollisesti hakee verovapautta Suomesta. Mikäli henkilöllä on asuinpaikka Virossa, hän on myös oikeutettu ajamaan Suomessa vieraillessaan Viroon rekisteröityä yrityksensä tai henkilökohtaisesti omistamaansa ajoneuvoaan. Tämä järjestely auttaa myös ulosottovelkaisia ja niitä, keiden luottotiedot ovat menneet. Suomen ja Viron ulosotto tekevät yhteistyötä, mutta Suomen ulosoton on huomattavasti vaikeampi toimia Virossa kuin Suomessa. Jos luottotietosi ovat menneet, voit aloittaa Virossa “puhtaalta pöydältä”.

Suomen kansalainen ei voi kuitenkaan käyttää Viron henkilökorttia matkustusasiakirjana. 

Yksityishenkilön osoitepalvelun hinta:

100 €/kk, min. sopimus 6 kkYHTEENSÄ 600 €

80 €/kk, min. sopimus 12 kk, YHTEENSÄ 960 €

Palvelu mahdollistaa virolaisen henkilötunnuksen, viiden vuoden maassaoleskeluluvan, virolaisen ID-kortin eli Viron henkilökortin ja henkilökohtaisen pankkitilin Viroon. Hinta sisältää meidän avun koko prosessissa ja myös postien edelleenlähettämisen.

Postiluukkuosoitteen avulla pystyy myös avamaan pankkitilin Viroon – ilman sitä se on erittäin vaikeaa. Jos haluat avata ulkomaalaisen pankkitilin, suosittelemme ottamaan meiltä henkilökohtaisen osoitepalvelun Viroon. Jos olet muuttamassa pysyvästi Viroon, voi olla järkevää ottaa aluksi henkilökohtainen osoitepalvelu, koska se antaa peliaikaa varsinaisen asunnon etsimiseen Virosta. Usein sopivan asunnon etsiminen on aikaa vievää puuhaa. Sen lisäksi vuokranantajat luottavat enemmän vuokralaiseen, kenellä on jo olemassa Viron ID-kortti, koska sitten on helpompi tehdä taustaselvitys potentiaalisesta vuokralaisesta. Myöskin Viron henkilökortti mahdollistaa sopimuksien digitaalisen allekirjoittamisen ja pankkiin kirjautumisen. Virossa nykyään erittäin harvoin allekirjoitetaan sopimuksia paperilla, koska sopimukset melkein aina digiallekirjoitetaan sähköisesti. Viron ID-kortti mahdollistaa myös Tallinnan julkisen liikenteen käyttämisen ilmaiseksi. Viron henkilökortti on myös edellytys, jotta voisi hakea Viron ajokorttia.

Viron ID-kortin saaminen edellyttää 2-3 kertaa käymistä Tallinnassa ja hintaan sisältyy meidän apumme joka käyntikerralla. Hintaan sisältyy myös pankkitilin avaaminen Viroon ja hakeutuminen verovelvolliseksi Viroon. Lisäksi poliisilaitoksella tulee maksaa 30 € leimavero Viron ID-kortista.  Jos haluat tilata henkilökortin pikana, tulee maksaa 45 € leimavero. Poliisilaitokselle ei tarvitse ottaa mukaan valokuvia, koska kuvat otetaan siellä paikanpäällä valokuvauskoneessa. Viron ID-kortti on yleensä valmis noin kahden viikon aikana ensimmäisen käyntikerran jälkeen. Ennätyksemme on, että Viron ID-kortti oli valmis jo kahdessa työpäivässä. Tässä on kuva, miltä valmis Viron ID-kortti näyttää.

Tietoa yrityksen osoitepalvelusta löytyy täältä.