Yrittäjä: yhtiö Viroon paransi tulosta nopeasti

yritys Viroon

Matkapuhelinlaitteita valmistavan palestiinalaisyrityksen päätös perustaa yhtiö Viroon houkutteli nopeasti sekä sijoittajia että uusia asiakkaita.

Ismat Tuffaha ja Lama Mansour valmistivat kotimaassaan Palestiinassa matkapuhelimen laturin käyttöaikaa pidentäviä laitteita. Poliittinen ja taloudellinen tilanne asettivat kuitenkin runsaasti rajoituksia nopeasti kasvavan startup-yrityksen toimintoihin. Tuffaha ja Mansour päättivät, että yhtiö Viroon on juuri sitä, mitä BOLD Gadgets -yritys on vailla.

-Resurssien puutteen johdosta päätimme etsiä kansainvälistä rahoitusta ja yrityskiihdyttämöitä, jotta voisimme aloittaa ensimmäisen kampanjamme vapaasta ja resursseiltaan rikkaasta maasta, Mansoir sanoo Artic Startup -sivuston haastattelussa.

-Luimme paljon Viron tilanteesta sekä maassa toimivien startup-yritysten ympäristöstä. Yritys Viroon tuntui yhä paremmalta vaihtoehdolta, sillä se on hyvin startup-ystävllinen maa, jossa on yhtä ystävällinen ja ymmärtäväinen kansa.

Yrittäjiä tuetaan

Mansourin mukaan Virossa on kulttuuri, joka tukee sekä kokeneempia että vasta aloittelevia yrittäjiä. Yrittäjiä ymmärretään ja heitä kunnioitetaan muuta maailmaa enemmän. Lisäksi yhtiö Viroon tarkoittaa usein valtavaa tukiverkostoa, sillä maassa toimii lukuisia samassa tilanteessa painiskelevia yrittäjiä.

-Yrittäminen on Virossa sosiaaliselta kannalta katsottuna hyväksyttävää ja tervetullutta. Taloudellinen järjestelmä yrittämisen ympärillä on positiivinen. Kulttuuri ja koko yhteisö tukee työntekoa ja aloittelijoita ymmärretään. On hyväksyttävää, että ei halua tehdä töitä toiselle vaan itselleen, Mansour toteaa.

Yhtiö Viroon syntyi BOLD Gadgetsin kohdalla hetkessä ja toiminta lähti käyntiin vaivattomasti. Kaksikko houkutteli parhaimpana kuukautenaan jopa 65 000 dollarin sijoituksen kansainvälisiltä sijoittajilta. Tulokset kasvavat nopeasti. Virossa toimiessaan BOLD Gadgetsilla on varaa laajentaa ja kehittää tuotteitaan rauhassa.

-Totta kai yhtiö Viroon tarkoittaa myös epävarmuutta, mutta meitä vie eteen päin ajatus siitä, että kaikki on mahdollista. Elämämme pyörii BOLD Gadgetsin ympärillä ja pidämme sitä välineenä, jonka avulla saavutamme unelmamme ja toteutamme kunnianhimomme, Mansour kertoo.