Virolainen kyytipalveluyhtiö Bolt eli entinen Taxify on poistunut Suomen markkinoilta.

Virolainen kyytipalveluyhtiö Bolt eli entinen Taxify on poistunut Suomen markkinoilta. Asiasta kertovat virolaislehti Postimees ja muut virolaismediat.

”Olemme päättäneet lopettaa toiminnan Suomessa 12. tammikuuta alkaen. Tätä ohjaavat nykyiset markkinasäännöt ja olosuhteet, jotka rajoittavat kasvupotentiaaliamme”, Boltin tiedottaja Jaan Lashmanov kertoo Postimeehelle.

Aiemmin Taxify-nimellä toiminut yhtiö aloitti toiminnan Suomessa ensi kerran vuonna 2014. Yhtiön palvelussa kyydin on voinut tilata taksilta tai yksityiseltä kuljettajalta.

Yhtiö ei onnistunut liiketoiminnallisesti lyömään läpi Suomessa, ja se vetäytyi Suomesta ensi kerran vuonna 2017.

“Valitettavasti laajeneminen Suomeen on ollut vaikeampaa kuin alun perin odotimme. Suomen taksimarkkina on hyvin sulkeutunut ja ‘monopolistinen”, yhtiön perustaja Martin Villing kertoi tuolloin Kauppalehdelle.

Kesällä 2018 voimaan astunut uusi taksilaki houkutteli Taxifyn yrittämään Suomessa uudelleen. Taxify palasi Suomeen vuoden lopulla ja tavoitteli 300-400 kuljettajaa.

Vain hieman sen jälkeen yhtiö kertoi 151 miljoonan euron rahoituksesta, joka nosti markkina-arvon yli miljardiin dollariin. Samoihin aikoihin yritys muutti nimensä Boltiksi ja laajensi toimintansa sähköpotkulautoihin, joita yhtiö alkoi tarjota ensin Pariisissa.

Yritys Viroon on hyvä mahdollisuus alkaa pyörittämään kansainvälistä liiketoimintaa ja hakea rajoja ylittävää kasvua.

Lähde: Kauppalehti