Suomen postiyhtiö irtisanoo noin 60 työntekijää ja tuo osan työpaikoista Viroon.

Yhtiö toi esiin, että viimeisen kymmenen vuoden aikana paperikirjeiden määrä on huomattavasti vähentynyt ja siksi Postin on pakko rajata työpaikkojen määrää. Vaikka aluksi suunniteltiin irtisanoa 106 henkilöä, niin lopulta päätettiin luopua 59 työntekijästä.

 

11 maassa toimivan Postin on kolmen vuoden aikana rajattava kustannuksia vähintään 150-200 miljoonan euron verran.

Uudelleenjärjestelyneuvotteluissa pohdittiin myös Postin palvelukeskusta, joka toimii niin Suomessa, kuin myös Virossa, Ruotsissa, Norjassa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksen talousjohtaja Tom Jansson sanoi, että uudelleenjärjestely on tapahtunut useassa maassa. Pohdittu on, missä voi toimia kaikkein tehokkaimmin.

Yritys Viroon

„Meillä on hyvät tiimit myös Suomen ulkopuolella. Me viemme Tallinnan palvelukeskuksen tiimille osan hallinnollisista tehtävistä, joiden parissa siellä jo myös toimitaan. Nykyisen arvion mukaan luodaan Tallinnaan 14 työpaikkaa lisää,” kertoi Jansson. Hän lisäsi, että Suomen työntekijöille tarjotaan myös mahdollisuutta siirtyä Tallinnaan.

Sanomalehti Ilta-Sanomat kirjoitti, että Suomen Posti- ja logistiikka-alan unioni (PAU) ei ollut tyytyväinen yhtiön päätökseen ja kehotti valtiota, johon kuuluu 50,1% yhtiöstä, puuttumaan asiaan. „Tällainenko on suomalaisten työntekijöiden tulevaisuus? Meitä lähetetään toiselle puolelle rajaa töihin kuka tietää millä edellytyksillä, sillä yhtiö haluaa leikata kustannuksia,” sanoi Postin työntekijöiden edustaja Milja Sandberg.

Jo vuonna 2017 levisi huhupuheita, että Posti aikoo siirtää työpaikkoja Tallinnaan. Silloin yhtiö kumosi ne väitteet.

Ilta-Sanomien kysymykseen, miksi nyt päätettiin viedä työpaikat naapurimaahan, vastasi Jansson, että kustannuksia on tarve leikata ja samanaikaisesti on vastattava asiakkaiden odotuksiin. Hänen mukaan siitä syystä tehtiin tämä päätös.