Kansainvälinen Viro on portti EU-markkinoille

yritys Viroon

yritys ViroonViron maine yritysystävällisenä maana on levinnyt Intiaan saakka, jossa etenkin teknologia-alan yhtiöt pohtivat laajennusmahdollisuuksiaan EU-alueelle.

Yhtiö Viroon houkuttelee myös nyt Intiassa, jossa huomiota ovat herättäneet Viron tarjoamat digitaaliset palvelut. Esimerkiksi New India Express -julkaisu kuvailee Viroa eurooppalaiseksi veroparatiisiksi, jossa yrityksen perustaminen onnistuu hetkessä.

“Tämä on nopea ja helppo tie Euroopan Unioniin. Yritys Viroon syntyy 10 minuutissa ja siitä eteenpäin markkina-alueena on koko EU”, Virossa kaksi vuotta asunut intialainen yrittäjä Bashyam Krishnan kertoi New India Expressin haastattelussa.

“Kaiken voi tehdä napin painalluksella ja turvallisuudesta huolehtivat salasanat sekä kirjautumistietojen tarkastukset. Uskon järjestelmän olevan todella turvallinen”, paperialalla työskentelevä Krishnan toteaa.

Tie Eurooppaan

Viron e-kansalaisuus tarjoaakin monelle esimerkiksi Kaukoidässä ja Aasiassa toimivalle yrittäjälle uusia markkina-alueita. Suurimmalle osalle Euroopan Unionin kuluttajat ovat ennen Viron digitaalisia palveluita olleet ulottumattomissa. Nyt yritys Viroon syntyy verkon kautta, eikä maassa tarvitse käydä paikan päällä. New India Expressin mukaan Viro tarjoaa siten portin myös intialaisyritysten kasvuun sekä kansainvälistymiseen. Maassa asumista e-kansalaisuus ei kuitenkaan mahdollista, sillä oleskeluluvan hakeminen Viroon tai EU-alueella ei onnistu yhä nopeasti.

Muu maailma perässä?

Yritys Viroon ei vaadi suuria investointeja, sillä rekisteröinti on tehty helpoksi. Viro on digitaalisuudestaan ylpeä – lähes kaiken voi tänä päivänä hoitaa verkon välityksellä. Maasta on siis kovaa vauhtia tulossa paperiton valtio ja samalla säästyy myös luonto. Schutting uskoo, että muu maailma seuraa pian perässä.

“Metsämme ovat samanlaisia kuin ne olivat 10 000 sitten, paitsi, että tänä päivänä siellä on myös ilmainen wifi”, vitsaili Viron sähköisiä palveluita esittelevä e-Estonian johtaja Siret Schutting New India Expressille Tallinnassa.