E-kansalaisuuteen lisää palveluita

yritys Viroon

Viron e-kansalaiseksi pääsee tänä päivänä hetkessä ja maan hallitus lupaa tehdä palveluista yhä monipuolisempia lähitulevaisuudessa. Yhtiö Viroon voi tulevaisuudessa syntyä vieläkin nopeammin.

Viron hallitus julkisti elokuussa projektin, jossa se etsii yrittäjiä ja innovaattoreita kautta maailman. Päämääränä on kehittää maan edistyksellistä e-kansalaisuushanketta siten, että virtuaaliasukkaat saisivat verkon välityksellä vieläkin monipuolisempia palveluita. Yrittäjät, joille yhtiö Viroon on jo tosiasia saattavat siis pian päästä nauttimaan erilaisista liiketoimintaa ja kannattavuutta parantavista palveluista.

Ideoita maailmalta
Viron e-kansalaisuuspalveluita suunnitellaan erityisesti syyskuun puolivälissä pidettävässä Garage48 Hackathon -tapahtumassa. Ideointitapahtumaan saapuu it-alan vaikuttajia kautta maailman ja päämääränä on pohtia, kuinka e-kansalaisuutta voi monipuolistaa entisestään.
Yhtiö Viroon syntyy tänä päivänä ennätyksellisen nopeasti, mutta tulevaisuudessa sen pitäisi olla vieläkin yksinkertaisempaa, uskoo yksi tapahtuman järjestäjistä, Viron viestintä- ja talousministeriö. Kaksi päivää, eli 48 tuntia, kestävän tapahtuman tarkoituksena on kehittää olemassa olevia palveluita paremmaksi ja kehittää prototyyppejä tulevaisuudessa mahdollisesti käyttöön otettavista palveluista.

Sijoittajasuhteet puhuttavat
Yhtiö Viroon houkuttelee tällä hetkellä yhä useampia yrittäjiä etenkin maista, joissa liikkeenharjoittajille tarjotaan rajoitettuja palveluita. Monelle ulottumattomissa ovat peruspalveluiden ohella kansainväliset sijoittajat, mutta yhtiö Viroon on tarjonnut monelle lähtöjalustan globaaliin markkinapaikkaan. Viron hallituksen uskotaankin tällä hetkellä pohtivan erityisesti sitä, kuinka sijoittajien ja esimerkiksi startup-yritysten välistä kanssakäymistä voitaisiin entisestään nopeuttaa sekä yksinkertaistaa.