Viroon uusi startup-ohjelma

Viro houkuttelee Euroopan Unionin ulkopuolelta tulevia startup-yrityksiä uudella viisumiohjelmalla.

Uusi viisumiohjelma tarjoaa Startup Estonia -järjestön mukaan etuja kahdelle eri taholle: Euroopan ulkopuolelta tuleville startup-yrittäjille sekä edellä mainitulta alueelta tuleville työntekijöille, jotka haluavat tehdä töitä Virossa jo toimiville startup-yrityksille.

Yritys Viroon onkin uuden viisumiohjelman myötä tullut yhä suositummaksi vaihtoehdoksi etenkin Euroopan ulkopuolella toimiville yrityksille, joista moni miettii nyt koko liiketoiminnan siirtämistä Baltian edistyksellisimpään maahan.

Suosittu sijoituskohde

Company to Estonia tarjoaa startupeille paljon etuja: sähköisen kansalaisuuden myötä päivittäisten liiketoimintojen hoito onnistuu saumattomasti, osana muita hallinnollisia tehtäviä. Yritysystävällinen verotus takaa, että voitot voidaan sijoittaa eteenpäin, eikä sijoittajien houkuttelu ole yhtä tuskan takana kuin monessa muussa maassa: Virosta on viime vuosien aikana tullut yksi maailman suosituimmista sijoituskohteista. Erityistä huomiota ovat saaneet toimintaansa vasta aloittelevat startup-yrittäjät, joille yritys Viroon on ollut strateginen valinta.

Yritys Viroon helposti

Uusi viisumiohjelma takaa, että tulijoita riittää myös Euroopan ulkopuolelta. Yritys Viroon voi toteutua hetkessä ja viisumiasiat hoituvat helpoiten siten, että halukkaat täyttävät niin sanotun startup-viisumin hakemuksen, jonka arvioi hankkeeseen erikoistunut tiimi. Mikäli päätös on positiivinen, voi yritys halutessaan toimia Virossa jopa viiden vuoden ajan. Uuden viisumiohjelman uskotaan kasvattavan Viron liiketoimintaa entisestään: maa on lyhyessä ajassa kohonnut voimakkaaksi markkinaksi ja yhä useammalle yritys Viroon on ollut menestyksen kannalta ratkaiseva askel.