Viro etsii työvoimaa Suomesta

Monelle suomalaiselle yritys Viroon on varteenotettava vaihtoehto myös uran kannalta.

Virossa etsitään parhaillaan aktiivisesti suomalaisia IT-alan osaajia, kertoo Salon Seudun Sanomat artikkelissaan. Lehden mukaan tieto- ja viestintäalan yrityksistä suomalaisammattilaisia kaipaavat kymmenet virolaisyhtiöt.

Töitä on tarjolla sadoille työntekijöille. Virossa on tosi kova pula it-osaajista, ja maa satsaa nyt kovasti rekrytointiin Suomessa, Salon Seudun Sanomien haastattelema Tomi Puranen sanoo. Puranen on kansainväliseen työnvälitykseen erikoistunut asiantuntija.

Aktiivista markkinointia

Työvoimaa etsivät myös monet Virossa jo toimivat suomalaisyritykset. Company to Estonia on kannattava vaihtoehto alasta riippumatta ja kasvavat voitot mahdollistava myös lisärekrytoinnit. Työvoimaa Viroon houkutellaan nyt esimerkiksi verkon avulla ja keväällä avattiin maahan uusia asiantuntijoita houkutteleva verkkosivusto. Kampanjointi on aktiivista sekä Suomessa että Virossa. Purasen suunnitelmissa on matkustaa pian Tallinnaan esittelemään suomalaista työvoimaa. Salon Seudun Sanomien mukaan lähivuosina Virossa saattaa olla tarvetta jopa yli 4 000 tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiselle.

Yrittäjäksi nopeasti

Huomioitavaa on kuitenkin se, että monelle yritys Viroon on kuitenkin monelle kannattavampi vaihtoehto kuin täysin uusi ura uuden työnantajan palveluksessa eteläisessä naapurivaltiossa. Liiketoiminta käynnistyy nopeasti ja yrityksen kassaan jää varoja muun muassa uuden henkilökunnan palkkaamiseen sekä lisäinvestointien tekoon. Aloittelevien startup-yritysten tie tähtiin on Virossa Suomea huomattavasti nopeampi – ja etenkin edullisempi. Mikäli yritys Viroon perustetaan, startup-yrittäjien kannattaa muistaa etenkin Viron veromalli. Sen mukaan veroa maksetaan vasta, kun yritys tuottaa voittoa.