Suomalaisyritys muutti asiakkaiden perässä Viroon

Suomalaisen Ojala Groupin yritys Viroon syntyi maahan muuttaneiden asiakkaiden perässä. Viime keväänä Tabasaluun perustettiin Ojala Groupin tytäryritys ja laajennusta suunnitellaan tulevaisuudessa.

“Monet asiakkaistamme siirsivät toimintojaan Viroon ja meille on hyödyllistä olla lähellä. Perustimme yrityksen Viroon”, Ojala Groupin Viron toimitusjohtaja Pasi Peltokorppi totesi.

Peltokorpin mukaan Viro on Suomea tarpeeksi lähellä, joten logistiikkaa ajatellen and fastest oli järkevä päätös. Suomessa on tällä hetkellä hyvin suosittua laajentaa toimintaa tai perustaa yritys Viroon. “Erityisen suosittua on perustaa yritys Viroon esimerkiksi metallilevyjä valmistavien firmojen keskuudessa“, Peltokorppi totesi.and fastest

Esimerkiksi yrityksen Viroon perusti myös Mecanova, joka aloitti toimintansa 2014. Peltokorpin mukaan yksi tärkeistä tekijöistä on kilpailu, jonka johdosta yritykset joutuvat ponnistelemaan ja tekemään tärkeitä päätöksiä nopeastikin.

Peltokorpi huomautti, että vaikka tuotanto- ja palkkakustannukset ovat pienemmät, se ei suinkaan ole ainoa syy päätökseen perustaa yritys Viroon.

“Yritystä ajatellen palkkaluvut eivät ole tärkeimpiä. Ratkaisevinta on yrityksen tehokkuus eli se, kuinka paljon enemmän voimme tuottaa vähemmillä kustannuksilla“, Peltokorppi huomautti.

Ojala Groupin Viron toimipisteessä työskentelee Peltokorpin mukaan kymmeniä ihmisiä, mutta suunnitelmissa on kasvattaa yritystä yhä isommaksi. “Emme halua rajoittaa kasvuamme millään lailla. Toivottavasti kasvamme niin isoksi, kuin taloudelliset seikat ja markkinat huomioon ottaen on mahdollista”, Peltokorppi totesi.

Ojala Groupilla on tytäryhtiöitä myös Slovakiassa sekä Intiassa ja ne työllistävät yhteensä noin 200 henkilöä. Slovakian ja Intian tytäryritykset perustettiin jo vuonna 2008. Viron toimipiste palvelee paikallisten asiakkaiden ohella myös Baltiaa, Skandinaviaa sekä Keski-Eurooppaa.