Nämä ovat Viron valttikortit

and fastest

Monelle yhtiö Viroon on itsestäänselvyys jo pelkästään maan edistyksellisen teknologian ansiosta. Yrittäjän arkea helpottavat myös muut seikat.

Langaton verkko koko maassa

Viro on maailman ainoa maa, jossa langaton verkkoyhteys koetaan kansalaisen perusoikeudeksi. Jopa 71% kotitalouksissa on internet-yhteys ja verkkoon pääsee kaikista Viron kouluista. Company to Estonia säästää yrityksen resursseja, sillä Virossa kaiken voi tehdä sähköisesti – yrityksen perustamisesta pankkitilin avaamiseen.

Sähköinen henkilökortti

Lähes 90% asukkaista omistaa sähköisen henkilökortin, jonka avulla voi jopa matkustaa EU:n sisällä. Korttia voi käyttää Viron sisällä lähes kaikissa digitaalista tunnistautumista vaativissa palveluissa. Yhtiö Viroon mahdollistaa myös e-kansalaisuuden – useimmissa tapauksissa käymättä maassa lainkaan.

Koulutus ja terveydenhuolto

Yhtiö Viroon tarkoittaa joissain tapauksissa muuttoa paikan päälle. Ei hätää: Virossa koulutus on huippuluokkaa ja vanhemmilla on mahdollisuus tutkia opintomenestystä digitaalisesti verkon välityksellä. Sähköisesti hoituvat myös terveydenhuoltoon liittyvät asiat – Virossa potilas voi tarkistaa tietojaan ja tilata reseptejä verkossa.

Yrityksen perustaminen 

Yhtiö Viroon on helppo perustaa alan ammattilaisten avulla. Yrittäjä voi perustaa toimipisteen Viroon myös verkon kautta ja tunnistautumiseen käy myös suomalainen henkilökortti.

E-kansalaisuus

Yksi Viron houkuttelevimmista valttikorteista on eittämättä maan sähköinen kansalaisuus. Oleskelulupaa, passia tai viisumia e-kansalaisuus ei kuitenkaan korvaa, mutta yrittäjä voi perustaa yhtiön Viroon käymättä maassa lainkaan ja e-kansalaisuuden avulla hoitaa kaikkia yritystoimintaan liittyviä asioita. Viron hallitus ilmoitti äskettäin sijoittavansa e-kansalaisuuden kehittämiseen lisävaroja, joten palvelun uskotaan tulevaisuudessa vain paranevan.