Miksi Viroon yhtiön perustamisen sijaan tarjotaan valmisyhtiötä?

and fastestValmisyrityksen hankkiminen sen sijaan, että luotaisiin uusi yritys Viroon on yleisin tapa aloittaa yritystoiminta Virossa: yrittäjä voi aloittaa yritystoiminnan välittömästi notaarin vahvistettua kauppakirjan, yrityksemme on rekisteröity Viron kaupparekisteriin sekä niillä on valmiiksi y-tunnus.

Tarjoamiemme valmisyritysten nimissä ei ole harjoitettu mitään liiketoimintaa, joten niillä ei ole velkoja tai velvoitteita, joka vahvistetaan notaarilla tehtävässä kauppakirjassa. Valmisyrityksen ostaminen Virosta on huomattavasti turvallisempaa kuin esimerkiksi Suomesta, esimerkiksi myytävien yhtiöiden taustan voi tsekata kaupparekisteristä www.rik.ee.

Valmisyrityksen perustamisen hyödyt ovat lyhykäisyydessään seuraavia:

  • nopeus: Valmisyhtiö on jo rekisteröity yritys, eikä tarvitse odottaa useita viikkoja yhtiön rekisteröitymistä Viron kaupparekisteriin.
  • ei tarvitse maksaa osakepääomaa itse: Valmisyhtiöissä (rajavastuuyhtiö) osakepääoma 2500 € on jo maksettu, joten kiinnostuneen ei tarvitse hankkia itse tätä pääomaa rekisteröidäkseen yrityksen nimiisi.
  • valmis pankkitili: Yritykselläsi on heti valmis pankkitili. Jos yhtiö perustettaisiin tyhjästä, joutuisi ensin odottomaan yrityksen rekisteröitymistä, ennen kuin voisi avata pankkitilin.
  • uuden yrityksen perustaminen Viroon on kalliimpaa: Jos suomalaisella ei ole virolaista ID –korttia, hän joutuu joka tapauksessa käyttämään asiamiestä yrityksen perustamisessa, mikä tulee loppujen lopuksi kalliimmaksi kuin valmisyhtiön osto.
  • valmisyritykset ovat aina puhtaita, toisin kuin usein Suomessa: Virolaisia valmisyhtiöitä kauppaavat yritykset elävät tästä bisneksestä eikä niillä ole tarvetta myydä huonoja velkaisia yhtiöitä. Yhtiön puhtaus varmistetaan ennen kaupantekoa notaarin toimesta, joka antaa vakuuden täysin puhtaan yrityksen ostosta.

Ellei yllä mainittu vakuuta, voi tietenkin perustaa täysin uuden yhtiön Viroon.