Kirjanpito Viroon

 

Tarjoamme ammattitaidolla ja luotettavasti kirjanpitopalvelua ja palvelemme samalla arvonannolla jokaista asiakasta. Tilitoimistomme kulmakiviä ovat asiakaslähtöinen ja joustava palvelu sekä pitkät asiakassuhteet useita eri toimialoja edustavien yritysten kanssa. Meillä on noin 500 kansainvälistä kirjanpitoasiakasta. Kirjanpito Viroon meiltä ja voit olla huoletta!

Yhteistyö kansamme antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä omaan ydinosaamiseesi. Me olemme suomalainen tilitoimisto Virossa ja hoidamme ammattitaidolla taloushallintosi tehtävät ja voit itse keskittyä olennaiseen.

Huom: jos yhtiöllä ei ole ALV-numeroa eikä työntekijöitä, ei kuukausittaista kirjanpitoa yleensä tarvita. Riittää, kun tekee kerran vuodessa tilinpäätöksen.

Löydät perustietoa Viron kirjanpidosta ja verotuksesta tästä. Työnantajan sivukulujen palkkalaskuri auttaa ymmärtämään, millaiset sivukulut lisääntyvät Virossa maksettavalle palkalle.

 

Tervetuloa keskustelemaan kanssamme yrityksesi tarpeisiin sopivista taloushallinnon palveluista! Kirjanpito Viroon avullamme vaivatta!

Paketti A

92
40
kuukaudessa
 • A-paketit soveltuvat yrittäjille, joiden liiketoiminta on käynnistysvaiheessa.
 • Paketti sisältää 15 tilitapahtuman käsittelyn kuukausittain.
Paketista

Paketti B

123 kuukaudessa
 • B-paketit soveltuvat säännöllistä toimintaa ja liikevaihtoa tekeville yrityksille ja asiantuntijoille.
 • Sopii yritykselle, jonka liikevaihto tulee olemaan ensimmäisinä toimintavuosinaan keskimäärin yli 5000-10000 €/kk
 • Paketti sisältää 25 tilitapahtuman käsittelyn kuukausittain.
Paketista

Paketti C

185 kuukaudessa
 • C-paketit sopivat laajaa toimintaa omaaville yhtiöille.
 • Kyseinen pakettimme soveltuu yritykselle, joka toimii tosissaan Virossa vallaten täältä uusia markkinoita tuotteilleen.
 • Sopii yritykselle, jonka keskimääräiseksi liikevaihdoksi arvioidaan alk. 10000 €/kk.
 • Paketti sisältää 50 tilitapahtuman käsittelyn kuukausittain.
Paketista

Paketti D

247 kuukaudessa
 • D-paketit sopivat vaativille liiketoimintaa harjoittaville yrittäjille, jotka haluavat keskittyä oman liiketoiminnan edistämiseen ja käyttää palveluita sen tekemiseksi.
 • D-pakettimme on sisällöltään kaikkein edullisin soveltuen parhaiten yrityksille, joiden kuukausittainen liikevaihto on yli 20000 €/kk.
 • Paketti sisältää 100 tilitapahtuman käsittelyn kuukausittain.
Paketista

Tutustu kirjanpitäjiimme

Katja Kaarna

Katja on väga kogenud raamatupidaja ja varem töötanud Hedman Partnersis raamatupidajana. Ta on õppinud Tallinna Majanduskoolis raamatupidamist. Katja räägib vene, eesti, inglise ja natuke prantsuse ja soome keelt.

Vivika A. Palu

Vivikal on pikaajaline kogemus raamatupidajana. Ta on olnud 10 aastat CV Keskuse pearaamatupidaja, kus ta koostas Londoni börsil noteeritud emaettevõtte jaoks kogu Baltikumi konsolideeritud raamatupidamise aastaaruannet. Enne seda töötas Vivika 3 aastat Leinoneni rühmas raamatupidajana.

Pika karjääri jooksul on Vivika teinud koostööd paljude rahvusvaheliselt tuntud audiitorfirmadega, nagu KPMG, Rödl & Partner ning töötanud ka paljude väiksemate audiitorfirmadega.

Ta on osalenud paljudel raamatupidamiskoolitustel ja õppinud Euroülikoolis. Vivika räägib eesti, soome, inglise ja vene keeles.

Lüüli Hellamaa

Lüülil on pikaajaline kogemus raamatupidajana. Ta on olnud 15 aastat VKEde pearaamatupidaja, 8 aastat rahvusvahelise ettevõtte ärikontrolör. Tal on olnud palju kursusi, sealhulgas raamatupidamise, eelarve koostamise ja kontrollkursused. Ta on ka kõrgekvaliteediline maksuekspert.

Anette Õ

Anette Õuemets

Anette fookuses on väikeettevõtete raamatupidamine. Varem on ta töötanud raamatupidajana suures kinnisvarafirmas. Ta on lõpetanud Tallinna Majanduskooli raamatupidajana. Anette räägib eesti ja inglise keelt.

Marika Jäädmaa

Marika Jäädmaa

Marika on töötanud raamatupidajana alates aastast 1997. Varem on ta töötanud finantsjuhina suures Soomes tegutsevas ehitusettevõttes. Marika räägib eesti, soome, inglise ja vene keelt.

Kirjanpitovelvollisia Viron voimassaolevan lainsäädännön mukaan ovat valtion ja kuntien lisäksi kaikki Virossa rekisteröidyt yksityis- tai julkisoikeudelliset juridiset yhtiöt, itsenäiset ammatinharjoittajat ja ulkomaalaisen liikeyhtiön sivutoimistot. Kirjanpitovelvollisuus tarkoittaa, että talousyksikön johdolle on asetettu velvollisuus järjestää kirjanpito Virossa ja talousraportit. Kirjanpito Virossa kannattaa yleensä hoitaa paikallisesti.

Kirjanpidon vaatimat tositteet voit toimittaa meille joko kirjeitse Tallinnan toimistoomme tai tallentaa ne digitaalisessa muodossa dropboxiin. Kirjanpitäjämme puhuvat äidinkielenään viroa, mutta he osaavat myös erinomaista suomea.

Ryynänen Consulting OÜ:n kanssa voit asioida aina myös suomeksi, jotta kirjanpito Virossa onnistuisi sujuvasti.

Käytämme kirjanpidossa Merit Aktiva ja 1S nimisiä kirjanpito-ohjelmistoja, joiden avulla kirjanpito Viroon onnistuu ammattimaisesti.

Kuukausiraportit ja laskut voit myös itse ottaa omalla koneellasi palvelimeltamme.

merit-tarkvara2kx1k
220px-1C_Company_logo.svg
HERÄSIKÖ KYSYMYKSIÄ?

UKK

Tässä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Lisää vastauksia löydät täältä.

Virolaiset pankit ovat vuosien saatossa koko ajan tiukentaneet tilinavaamiseen liittyvää politiikkaansa liittyen EU:n ja USA:n säätämiin terrorismin ja rahanpesun vastaisiin lakeihin. Pankeilla on käytössä Know your customer (KYC) -prosessi, jonka pohjalta pankki päättää, avaavatko he tilin tai ei. Usein kannattaa hakea ennakkopäätös pankista tilinavaamisen suhteen. Kun antaa pankille riittävät ja vakuuttavat lähtötiedot (liiketoimintasuunnitelma, CV/LinkedIn, virolaisia yhteistyökumppaneita, suosituskirje suomalaisesta pankista), tilinavaaminen yleensä onnistuu. Pankit edellyttävät, että yrityksellä on liiketoimintaa Virossa tai että yrityksen omistaja asuu Virossa.
Koska perinteiset pankit ovat tiukentaneet politiikkaansa, ovat ns. yritystilien tarjoajat kasvattaneet suosiotaan, koska niihin on helpompi saada pankkitili auki. Kyseessä on ei ole pankki, vaan kyseessä on maksupalvelulaitos, jolla on Finassivalvonnan lupa. Yritys kuitenkin saa pankkitilin ja pankkikortin, niin kuin perinteisestä pankista, mutta maksupalvelulaitos ei myönnä lainaa.

Tilintarkastuksen (tai ns. ”tarkastuksen”, viroksi ülevaatus) tekeminen on pakollista, jos yrityksesi (OÜ) vastaa vähintään kahteenallaolevista ehdoista:

Ehdot,Tilintarkastus,Tarkastus
Liikevaihto,yli 4000000 €,yli 1600000 €
Omaisuus taseessa,yli 2000000 €,yli 800000 €
Työntekijöiden määrä,60 hlö,24 hlö

Tilintarkastuksen tekeminen on pakollista, jos yrityksesi vastaa vähintään yhteen allaolevista ehdoista:

Ehdot, Tilintarkastus,  Tarkastus
Liikevaihto,yli 12000000 €,yli 4800000 €
Omaisuus taseessa,yli 6000000 €,yli 2400000 €
Työntekijöiden määrä,180 hlö,72 hlö

Osakeyhtiölle (AS) tulee tehdä tilintarkastus joka vuosi.

Edellisen vuoden tilinpäätös tulee jättää Viron kaupparekisteriin 30.6. mennessä (jos tilikausi on kalenterivuosi). Yhtiön ensimmäinen tilikausi voi kuitenkin olla maksimissaan 18 kk pitkä.

Ensinnäkin tulee ottaa huomioon, että perustettaessa virolaista yhtiötä tai ostettaessa valmisyritys, yhtiöllä ei ole ALV-numeroa, eli yhtiö ei ole arvonlisäverovelvollinen. Se tarkoittaa sitä, että yhtiö laskuttaa ilman ALV:ia, ja ostolaskujen ALV:ia ei voi vähentää. Arvonlisäverovelvollisuuden raja on 40000 €/vuosi.

ALV-numeron saamiseksi tulee verottajan toimistolla täyttää henkilökohtaisesti kyseinen hakemus. Verottaja antaa päätöksen tai kysyy lisäkysymyksiä seuraavan 5:n päivän aikana. Kun yhtiön omistaja on ulkomaalaistaustainen, kysyy verottaja lisäkysymyksiä 90% todennäköisyydellä. ALV-numeroa haettaessa olisi hyvä, että yhtiöllä olisi näyttää oikeaa liiketoimintaa Virossa. Viron verottaja on ollut viime aikoina tiukka ALV-numeron myöntämisessä.

Tietyissä tapauksissa tulee virolaisyhtiön hakeutua Suomeen arvonlisäverovelvolliseksi.

Suomessa toimiva tytäryhtiö maksaa 20% prosenttia tuloksestaan veroa. Tytäryhtiön emoyhtiölle maksamasta osingosta ei peri veroa Suomi eikä Viro. Virossa toimiva tytäryhtiö maksaa yhteisöveroa 20% Viroon, kun se jakaa osinkoa suomalaiselle emoyhtiölle. Suomen emoyhtiö ei maksa Suomessa veroa osingoista. Kun virolainen yritys ostaa osakkuuden suomalaisesta yrityksestä, tulee virolaisen yrityksen maksaa kaupasta 1,6% varainsiirtovero.