Twilio avaa IT-kehittämiskeskuksen Viroon

yritys Viroon

Viestintäteknologiayritys Twilio avaa Tallinnaan noin 50 henkilöä työllistävän IT-kehittämiskeskuksen. Twilion asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa Uber, AirBnB, Coca-Cola sekä Walmart.

Tallinnan kehittämiskeskus toinen Euroopassa

Amerikkalainen Twilio tuottaa ohjelmisto- ja pilviteknologiaan perustuvia viestintäjärjestelmiä ja kilpailee siten markkinoista perinteisten televiestintäyritysten kanssa. Yritys Virossa keskittyy ohjelmistokehitykseen sekä innovaatioihin ja se työllistää noin 50 henkilöä. Päätös perustaa yritys Viroon tarkoittaa sitä, että Twiliolla on Lontoon lisäksi nyt jo toinen kehittämiskeskus nimenomaan Euroopassa.

Uusi yritys lisää asiakastyytyväisyyttä

“Kansainvälinen asiakaskuntamme kasvaa nopeasti. Siitä syystä uusi yritys Viroon ja sitä kautta kehittämisvalmiuksien lisääminen on Twilion asiakastyytyväisyyden kannalta todella tärkeää“, totesi Twilion edustaja Ott Kaukver.

“Uusi yritys Viroon synnyttää useita riippumattomia kehitystiimejä, joiden vastuulla on suunnitella tuotteita Twilion maailmanlaajuiseen viestintäjärjestelmään”.

“Innovaatio on yksi tärkeimmistä periaatteistamme“, totesi Twilion toimitusjohtaja ja yksi perustajista Jeff Lawson.

“Twilio ei syntynyt valmiista mallista eikä tiettyjä toimintaohjeita noudattaen. Tiesimme, että tuotteillemme on olemassa markkina, mutta olimme ensimmäinen, joka ryhtyi toimenpiteisiin. Uusi yritys Viroon tulee olemaan yksi Twilion ensimmäisistä kansainvälisistä kehityskeskuksista. Tallinnan toimiston avaaminen tarkoittaa mahdollisuutta muuttaa markkinapotentiaalia monipuolisemmaksi ja tarjota Twilion asiakkaille yhä innovatiivisempaa viestintäteknologiaa“.

Yli 400 000 kehittäjää

Twilio tarjoaa yrityksille viestintäjärjestelmiä, jotka mahdollistavat ääni- ja pikaviestintää sekä WebRTC-sovellusten yhdistämisen yritysohjelmistoihin. Yritys toimii 1,6 triljoonan dollarin arvoisilla televiestintämarkkinoilla, joka on 150-vuotisen historiansa aikana toiminut laitteistoilla. Twilion alustaa käyttää yli 400 000 ohjelmistokehittäjää ja se on käytössä yli miljoonassa eri ohjelmistossa.

Twiliolla on toimistot San Franciscossa, Mountain View’ssä, New Yorkissa ja Lontoossa. Yritys on saanut yli 100 miljoonan suuruisen riskipääoman sijoittajilta, joihin kuuluvat muun muassa Bessemer, Redpoint ja Union Square.