Postilaatikkofirma Viroon?

Yritys Viroon

Yritys Viroon kannattaa perustaa vain silloin, kun kyseessä on aito liiketoiminta. Harmaalla alueella toimivilla yrityksillä on suuri riski jäädä kiinni.

Suomalaisten Viroon perustamien yritysten määrä jatkaa reipasta kasvuaan. Uutena piirteenä  on se, että yhä useammat perustavat yrityksen Viroon siten, että osakkaana on vain yksi henkilö.

Sen jälkeen liikkeenharjoittaja muuttaa maahan ja aloittaa työnteon yrityksessään. Asiakkaat ovat usein Suomessa tai muutoin Viron ulkopuolella.

Yrityksen perustaminen nopeasti ja helposti

Kun suunnitelmissa on perustaa yritys Viroon, on hyvä tietää, että Virossa on kaksi yhtiömuotoa: AS ja OÜ. Näistä jälkimmäinen on rakenteeltaan kevyempi ja sitä käytetäänkin usein esimerkiksi projektien johtamisessa.

Yrityksen perustamisen voi tehdä kahdella eri tavalla: joko perustamalla kokonaan uusi yritys Viron kaupparekisteriin tai ostamalla olemassa oleva, rekisteröity valmisfirma. Valmisfirmoihin kuuluu lisäksi pankkitili ja nimi- sekä rekisteritiedot voi muuttaa tarpeen mukaisesti. Mikäli yrittäjällä on jo Viron ID-kortti, onnistuu rekisteröinti samana päivänä internetissä.

Virossa jo 4500 suomalaista yritystä

Virossa lasketaan olevan noin 4 500 suomalaista yritystä. Yhä useampi toimii siten, että toimintaa mietitään vasta sitten, kun yritys Viroon on jo perustettu.

Viroon perustettavista yrityksistä monet myyvät tuotteita tai palveluja erityisesti Viron markkinoille, toiset keskittyvät alihankintaan tai siirtävät tuotantoaan Viroon. Kolmas ryhmä ovat yhtiöt, joita perustetaan juridisista syistä.

Myös Viron verojärjestelmä on yksinkertainen. Yritykset tilittävät maksetuista osingoista pidätetyt verot, tuloverot ja sosiaalivakuutusmaksut samanaikaisesti verottajalle. Tämä tapahtuu kerran kuukaudessa.