Jo yli 2 500 suomalaisella Viron e-kansalaisuus

Yritys Viroon on yhä suositumpaa suomalaisten keskuudessa. Sähköisen kansalaisuuden ovat hankkineet jo tuhannet suomalaiset.

Tuore tutkimus paljastaa, että suomalaiset ovat suurin Viron sähköistä kansalaisuutta hyödyntävä kansainvälinen ryhmä. Hämeen Yrittäjät -järjestön tekemän selvityksen mukaan yhteensä sähköistä kansalaisuutta on hakenut jo yli 15 000 ulkomaalaista 135 eri maasta ja heidän joukossaan suomalaiset ovat ylivoimaisesti suurin ryhmä.

Yrittäminen helppoa

Yritys Viroon on monelle yksi tärkeimmistä syistä hakea e-kansalaisuutta ja uuden yhtiön naapurimaahan on perustanut noin 1 000 suomalaista. Enemmistö pyörittää liiketoimintaa Viron välityksellä, vaikka itse toimipaikka saattaa olla Suomessa. Sähköinen kansalaisuus tekee yrittämisestä helpompaa ja sen myötä yritys Viroon voidaan usein perustaa hetkessä. E-kansalaiset saavat sirulla varustetun henkilökortin, jonka avulla hoituvat kaikki yleisimmät yritystoimintaan liittyvät palvelut verkon välityksellä.

Kaksivuotias hanke

Viron e-kansalaisuushanke juhlii parhaillaan kaksivuotissyntymäpäiväänsä. Suosio on kahden vuoden aikana kasvanut hurjasti. Asiantuntijoiden mukaan syynä on se, että yritys Viroon on helppo perustaa ja asiointi hoituu helposti internetiä hyödyntämällä. Viron hallitus julkisti äskettäin lisäksi uudistuksen, jonka mahdollistaa myös pankkitilin avaamisen ilman käyntiä paikanpäällä.

Viro toimii testimaana

Viro on herättänyt kansainvälistä huomiota edistyksellisillä hankkeillaan ja maata onkin kutsuttu liike-elämän testilaboratorioksi. Yritys Viroon houkuttelee monia, sillä maassa vallitsee yrittäjäystävällinen ilmapiiri.

– Viro on pieni ja pirteä maa, mikä tekee siitä erinomaisen testilaboratorion uusille innovaatioille, toteaa Startup Estonia -ohjelman vetäjä Mari Vavulski Hämeen Yrittäjät -lehden haastattelussa.

Yritys Viroon on houkutteleva ajatus etenkin startup-aloittelijoille.

— Voimme aidosti ylpeillä ketteriä menetelmiä käyttävästä hallinnostamme, joka tekee jatkuvasti töitä ylläpitääkseen asemaansa Euroopan startup-ystävällisimpien maiden kärkijoukossa.