Brittiyritykset suosivat Viroa

Iso-Britannian yrittäjät pakenevat Brexit-euroeroa nyt Viroon.

Kun Britanniassa äänestettiin Euroopan Unionista eroamisen puolesta, sai tulos monet yrittäjät varuilleen. Miten käy verotuksen ja kaupankäynnin? Kuinka säilyttää arvonsa maan valuutta, Iso-Britannian punta? Moni aikoo pelastaa kasvun vakauden siirtymällä ulkomaille: yritys Viroon on monen brittiyrittäjän ratkaisu tulevaisuuden ongelmiin.

Yritys Viroon nopeasti

Moni brittiyrittäjä on toiminut nopeasti ja käyttänyt hyväkseen Viron sähköisiä palveluita. Paikallislehtien mukaan yrityksen toiminnan siirtäminen Britannian ulkopuolelle on kesän 2016 aikana lisääntynyt edeltävään kesään nähden merkittävästi. Yritys Viroon on houkutellut erityisesti pieniä, verkossa toimivia lontoolaisyrityksiä. Tulos ei ole yllätys: jopa yli 60 prosenttia lontoolaisista äänesti Euroopan Unionista eroa vastaan. Viron suosion uskotaan esimerkiksi brittiyritysten joukossa vain kasvavan.

– Kun kansat, rikkaudet ja kyvyt keskittyvät kansainvälisiin keskuksiin, ne ohittavat asteittain eri maiden asemat talouden keskipisteinä. Kaupunkien paremmuutta mitataan tänä päivänä niiden vaikutusvallalla kansainvälisiin verkostoihin, ei niinkään niiden maantieteellisillä saavutuksilla, kirjoittaa Parag Khanna Viron asemaa maailmanmarkkinoilla analysoivassa kirjassaan Connectography.

Epävarmuutta pakoon

Liike-elämä ei pidä epävarmuudesta ja brexit pahentaa tilannetta entisestään. Näin ollen yritys Viroon tarjoaa briteille vakautta ja varmuutta Euroopan markkinoilla. Yrityksen perustaminen käy ammattilaisten avulla nopeasti ja toiminta voi jatkua saumattomasti lähes välittömästi. Kirjanpito, verot sekä muut liiketoiminnan hallinnointiin liittyvät seikat hoidetaan Viron maaperällä. Britit ylistävät Viron mallia brexitin pelastusrenkaaksi.

– Ei ole väliä, missä olet. Voit silti hallinnoida yritystäsi tehokkaasti. Viro on Euroopan Unionin jäsen, joten yritys Viroon tarjoaa vakaata jalansijaa eurooppalaisilla markkinoilla tulevaisuudessakin, kirjoittaa Estonian World -julkaisu.